Gaat je kind binnenkort met Erasmus of een andere organisatie in het buitenland studeren? Dat wordt vast een fantastisch en onvergetelijk avontuur. Jij laat je zoon of dochter weer wat meer los, maar vanuit België kun je je student toch nog een beetje beschermen met de juiste verzekeringen.

Kot of studio

Huurt je zoon of dochter als studieverblijf een kot of kleine studio in het buitenland, dan is dat gewoon meeverzekerd in jouw woningverzekering. Je hoeft het zelfs niet te melden aan je verzekeraar. Mocht je student daar per ongeluk schade aanrichten aan het kot – door een kraan die hij vergeet dicht te draaien bijvoorbeeld of een brandje in de keuken – , dan komt je verzekeraar tussen. Je woningverzekering kan ook de schade dekken aan de spulletjes die je zoon of dochter op kot heeft. Met een diefstaldekking is hij of zij bovendien verzekerd wanneer de laptop bijvoorbeeld gestolen wordt.

Schade aan anderen

Student zijn is soms heftig, zeker in het buitenland. Je kind moet studeren natuurlijk, maar gaat wellicht ook de stad verkennen. Loopt er iets fout tijdens deze ontdekkingstocht en veroorzaakt je zoon of dochter schade aan iemand anders, dan komt jouw familiale verzekering tussen. Wat je hem of haar best wel even meegeeft voor vertrek: schade die veroorzaakt wordt in dronken toestand, is niet verzekerd. Een verwittigd student is er twee waard.

Ongeval

Net als in België is een ongeval ook in het buitenland soms snel gebeurd. Met de juiste ongevallenverzekering zijn al je gezinsleden overal in het buitenland verzekerd. Als ze medische hulp nodig hebben na een ongeval, dan worden de kosten ervan vergoed. Check zeker bij je makelaar of je kind goed mee verzekerd is.

Je ziet, heel wat van jouw verzekeringen gelden ook voor je student in het buitenland. Check gewoon nog even met je makelaar of alle belangrijke gegevens juist staan ingevuld in je polissen en dan kan hij of zij vertrekken, het avontuur tegemoet.

Bron: Allianz