Trekken jouw kinderen de komende vakantiemaanden ook op zomerkamp? Laat onaangename gebeurtenissen of ongevallen hun verlof niet verpesten, en controleer op voorhand wat je familiale verzekering allemaal dekt.

Op zomerkamp: niet altijd onbezorgde pret

Na een lang schooljaar kijken je kinderen er ongetwijfeld naar uit: op zomerkamp met de jeugdbeweging. Een of twee weken onbezorgd spelen, ravotten en gewoon heerlijk kind zijn.

Ook al denken we er liever niet aan, toch kan er tijdens een zomerkamp af en toe iets mislopen. Spelende kinderen zijn namelijk een garantie op blutsen en builen. En heel soms loopt het grondig fout, met een ernstig letsel of een breuk tot gevolg. Daarom is het raadzaam om op voorhand na te gaan of de organisatie of de jeugdbeweging waarmee je kind op kamp gaat, voldoende verzekerd is. Daarnaast kun je het best ook eens nadenken over een ongevallenverzekering of controleren wat je familiale verzekering allemaal dekt.

Ongevallenverzekering

Als je kind tijdens het zomerkamp een ongeval krijgt, vergoedt het ziekenfonds gedeeltelijk je medische kosten. Het remgeld moet je zelf betalen. Als je een ongevallenverzekering neemt, geniet je een ruimere bescherming. Let wel op dat gevaarlijke sporten zoals diepzeeduiken of bungeespringen niet of alleen gedeeltelijk in een ongevallenverzekering kunnen opgenomen zijn. Een goede hospitalisatieverzekering is eveneens een must.

Familiale verzekering

Een familiale verzekering dekt je aansprakelijkheid en die van je kinderen wanneer er schade wordt toegebracht aan derden. Het aantal scenario’s waarin een familiale verzekering moet tussenkomen, is bijna eindeloos. Enkele voorbeelden die kunnen voorvallen wanneer je kind op kamp is: je zoontje trapt met zijn bal een ruit kapot, je dochter rijdt met haar fiets een voetganger omver, … . De familiale verzekering biedt hier een oplossing en dit tegen een relatief lage prijs.

Met een zomerkamp – en de kans op veel kattenkwaad – in het vooruitzicht, is het raadzaam om je familiale verzekering goed door te nemen. Zo weet je op voorhand voor welke schade je eventueel gedekt bent. Let wel op dat het slachtoffer een vergoeding krijgt als de schade rechtstreeks het gevolg is van een fout van een van je gezinsleden. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk verband zijn tussen de gemaakte fout en de veroorzaakte schade.

Tip: Eigen medische kosten worden niet terugbetaald door de familiale verzekering. Hiervoor kun je het best een ongevallenverzekering privéleven afsluiten.

Wil je graag meer informatie over je familiale verzekering? Contacteer ons.

Bron: Allianz