Ben je een geboren piekeraar en wil je van je slapeloze nachten af? Misschien kan een levensverzekering heel wat kopzorgen van je wegnemen. Met een levensverzekering garandeer je namelijk jouzelf en je lieftallige familie op een veilige toekomst zonder financiële hoofdbreken. We lichten drie redenen toe waarom je er absoluut eens over kan nadenken.

Na jarenlange betaling, krijg je het bedrag terug

Een levensverzekering aangaan, is geen verloren geld. Integendeel, bij het begin van dit engagement spreek je met je verzekeraar een datum af waarop je het gespaarde bedrag op die dag uitbetaald krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je 70ste verjaardag of de dag dat je met pensioen gaat. Indien je voor deze datum overlijdt, dan wordt dit bedrag uitbetaald aan je erfgenamen.

Drie redenen pro levensverzekering!

1.   Je spaart een extraatje bij je pensioen

Als je professionele carrière zijn einde nadert, heb je in België meestal recht op een behoorlijk pensioen. Iets dat de overheid je maandelijks verschuldigd is voor de lange periode dat je in dienst was voor ons land. Maar helaas, weegt dit bedrag meestal niet op tegen het loon dat je laatstleden ontving. Om na je pensioenleeftijd niet af te zien van de financiële matiging kan het aangaan van een levensverzekering een goede beslissing zijn op jongere leeftijd.

2.   Ademruimte voor je familie

Een levensverzekering biedt niet enkel jou maar ook je familie minder zorgen omtrent betalingen en uitgaven die lopende zijn bij onverwacht overlijden. Specifiek kan je hiervoor een uitvaart- of overlijdensverzekering aangaan, die beiden onder de term ‘levensverzekering’ terug te brengen zijn.

3.   Sparen voor een ultieme droom

Iedereen heeft wel enkele dromen die hij/zij ooit wil zien uitkomen. En… wanneer kan dat beter dan op het moment dat je in pensioen bent? Je hebt dan al de tijd van de wereld om eens gek te doen, de reis van je leven te maken of te investeren in een stuk grond. Kortom, een levensverzekering dien je niet enkel aan te gaan ter bescherming, het kan je ook een hele hoop plezier opleveren eens je het bedrag uitbetaald krijgt.

Voor meer informatie, kan je altijd langskomen op ons kantoor!