Slachtoffers van een ongeval worden geholpen door nieuwe webtoepassing: welke verzekeringen?

Nieuws – 21/11/2014

Assuralia, de beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen, heeft onlangs een interactieve webtoepassing voor slachtoffers van ongevallen gelanceerd. Door online enkele vragen over het ongeval te beantwoorden, krijgen de slachtoffers en nabestaanden informatie over de vergoeding van hun lichamelijke schade.

Vaak maken de omstandigheden van een ongeval een groot verschil. Was het slachtoffer een zwakke weggebruiker? Ging het om een verkeersongeval? Hoe zit het met de aansprakelijkheid? Was het een arbeidswegongeval? Het zijn allemaal vragen of situaties waarmee de nieuwe webtoepassing van de verzekeraars rekening houdt. De toepassing biedt slachtoffers met lichamelijke schade een oriënterende leidraad over de verzekeringen waarop zij kunnen rekenen en de volgorde waarin die – en andere vergoedingsmechanismes – hun werk doen.

De webtoepassing is te vinden op www.assuralia.be in de rubriek “persberichten en publicaties” en zal tevens verspreid worden via de websites van verschillende verzekeraars en via de consumentenwebsite van de beroepsvereniging www.ABCverzekering.be.

Bron : Assuralia