We genieten nog van de nazomer maar iedereen beseft goed en wel dat de winter eraan komt. En in deze periode mogen we ons ook aan flink wat regen- en sneeuwbuien verwachten. Om nog maar te zwijgen van dagen van intense vorst. Net als voor uw wagen kunt u er voor zorgen dat ook uw woning klaar is voor de winter. Wanneer u in de herfst de nodige voorzorgsmaatregelen voorziet, kunt u veel onheil vermijden tijdens de winterperiode:

  • bescherm uw waterleidingen tegen vorst: hebt u nog leidingen lopen in een buitenmuur of kranen in de tuin dan kunt u er best voor zorgen deze wat extra te isoleren. Bij onverwachte (nacht)vorst kunt u dan vermijden dat u met bevroren waterleidingen geconfronteerd wordt en vermijdt u meteen dure herstellingswerken.
  • voorzie slecht geïsoleerde ruimten van extra isolatie. Niet alleen zal uw energiefactuur dalen, u vermijdt eveneens dat u vochtige muren krijgt die dan later voor extra kosten kunnen zorgen.
  • als het nog niet gebeurd is, dan kunt u nu ook nog uw schoorsteen laten reinigen. Ook met een propere schoorsteen kunt u brandstof besparen maar vooral ook brand vermijden. Een groot percentage van de branden in gezinswoningen betreft immers schouwbranden. Tenslotte kan het ook uw leven redden want de kans op CO2-vergiftiging zal ook dalen.
  • vergeet ook uw radiatoren en uw verwarmingsinstallatie niet. Als uw verwarming in het putje van de winter uitvalt, is dat niet zo aangenaam. Bovendien krijgt de vorst dan vrij spel en loopt u natuurlijk een nog groter risico op bevroren leidingen. Voor de verwarming aanslaat, is het ook aan te raden de radiatoren goed te ontluchten. Daardoor zal uw verwarmingsinstallatie beter werken en daalt uw energiefactuur. 

Wordt u toch met onheil geconfronteerd, probeer dan om de schade zoveel mogelijk te beperken. Neem foto’s van het schadegeval. En verwittig zo snel mogelijk onze diensten. Wij zullen u zo snel mogelijk proberen te helpen.